Vasaras nometne “Darbīgais strops”

Aktualitātes: 2012. gada 19. jūnijs

No 18.- 22. jūnijam Bauskas 2. vidusskolā darbojās vasaras dienas nometne “Darbīgais strops”.

Nometne tika rīkota izglītības iestādes jaunāko klašu skolēniem. Piecas dienas pagāja nemanot, jo bija sagatavotas radošās un sporta nodarbības, ekskursijas uz Bauskas bērnu bibliotēku, Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģionālās brigādes Bauskas daļu un Bauskas policijas iecirkni, Bauskas pils muzeju, Bauskas Novadpētniecības un mākslas muzeju. Vērtīga arī bija zobu higiēnistes Evas Žaugres lekcija. Pēc nodarbības katrs skolēns saņēma apliecinājumu, ka ir noklausījies lekciju par zobu higiēnu.

Skolēniem bija iespēja uzzināt jaunas un interesantas lietas, pilnveidot un attīstīt komunikatīvās un saskarsmes prasmes.

Ēdināšanu par vecāku finansējumu nodrošināja z/s “Strīķeri”.

Nometnes noslēguma pasākumā ikviens nometnes dalībnieks stāstīja vecākiem, kas viņam visvairāk patika (nometnes karoga darināšana, telpas noformēšana, somu šūšana, dekupāžas nodarbība, sporta sacensības, kustību rotaļas, teātra mēģinājumi,  skolotājas sacerētā nometnes himna, muzeji, bērnu bibliotēka, ekskursija uz policiju un VUGD, ekskursija uz Ķirbaksalu).

Noslēguma pasākumā arī audzinātājām bija prieks un gandarījums par padarīto darbiņu, jo laimīgi un apmierināti bija gan bērni, gan viņu vecāki.

Vecāki atzinīgi novērtēja iespēju bērnam lietderīgi un saturīgi pavadīt laiku arī vasarā. Tika izteikta vēlēšanās kaut vairāk tiktu rīkotas šādas nometnes.

Nometnē ar bērniem darbojās – nometnes vadītāja Dina Romanovska, sociālais pedagogs Jadviga Anduža, skolotājas Kristīne Mudure un Daila Simsone.